sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kulmikas kori kuteesta

Alkukesästä reissattiin Keski-Suomen mummilaan ja tein yhden kamalan virheen. En ottanut edes virkkuukokkua mukaan!!! Ei ollut ompelukonetta, kutimia, virkkailuja, enkä voinut edes leipoa! Ajatuksella: "en kuitenkaan saa siellä mitään tehtyä, niin en viitsi edes mukaan pakata". Selvisin tuosta viikosta, mutta vieroitusoireiden takia ompelin melkein koko yön heti kotiin päästyämme. Juhannuksena en sitten tehnyt samaa virhettä, vaan rulla kudetta ja koukku pakattiin mukaan. Mökiltä sattui myös löytymään  kirja "Tee itse kaunista kotiin", josta löytyi suorakaiteen muotoisen korin ohje, jonka sitten juhannuksen ratoksi näpertelin.

Juhannuspuhde työn alla. Pojat unilla, äiti terassilla. Kyllä kelpaa.
Valmis kori. Se olikin ihan helppoa! Olin ajatellut, etten osaisi tehdä kuin pyöreän korin.
 

Kotona näpersin korille vielä kaverinkin. Nyt on hattuhyllyllä kori aurinkolaiseille ja aurinkorasvoille, jotka yleensä uloslähtiessä ovat hukassa, ja toinen kori isin avaimille, lompakoille ja muulle sälälle, jotka yleensä kotiin tultaessa lävähtävät keittiön sivupöydälle äitiä ärsyttämään. (Asia, josta myönnän nalkuttavani. Mutta nyt sekin ongelma on ratkaistu ja voin taas olla vain ihana avovaimo!)2 kommenttia:

 1. Hei jos mä lupaan antaa vaihdossa sen mulla miljoona vuotta lainassa olleen lehden, niin opetatko mut tekemään tommosen?
  Mä en osaa edes pyöreetä, enkä ole löytänyt sellaista ohjetta, jonka ymmärtäisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki opetan! Tä on ihan tosia helppoa ja nopeeta hommaa. Itsekin oon tosi huono seuraamaan mitään ohjeita ja yleensä teen hatusta "sillai suurinpiirtein". :D

   Poista