keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Mikä puuttuu?

Jos nurkissa pöyrii sekalaista pikkusälää (kuten pääsiäismunien yllätyksiä, jotka ovat hirmu suloisia eikä niitä voi heittää pois, vaikkei niille ole oikeasti yhtään mitään käyttöä), kannattaa ne kaikki kerätä yhteen purkkiin ja purkin kylkeen liimata paperilappu: "Mikä puuttuu? -muistipeli" ja siinä on mukavaa puuhaa vaikkapa mökille tai muille kesäreissuille mukaan otettavaksi!


Purkin olisi tietysti voinut koristella oikein sieväksi paperein, tarroin, kankain tai vaikka virkaten, mutta jostain syystä inpiraatio ei nyt syttynyt. Ajaa asiansa tämäkin. Matkaversion voisi tehdä myös jostakin muovisesta tai pahvisesta rasiasta, joka kestää varmasti reissaamista.


Pelin yksinkertainen idea on: Levitetään pöydälle muutamia esineitä. Yksi pelaaja ottaa esineiden seasta yhden pois sillä aikaa, kun muut pitävät silmänsä kiinni. Muut sitten yrittävät muistaa, mikä esine puuttuu. Kuka ensimmäisen muistaa, voittaa ja saa vuorostaan piilottaa esineen. 


Pienempien pelaajien kanssa kannattaa ottaa mukaan (ainakin aluksi) vain muutama tuttu esine, kuten ankka, auto, nappi, Pikku Myy(?), ja lisätä esineitä vähitellen, kun peli alkaa tuntumaan helpolta. Ennen peliä kannattaa käydä läpi, että jokainen pelaaja varmasti tietää, mikä kunkin esineen nimi on.

Itse tätä tuli pelattua joskus pienenä ja silloin ainakin tykkäsin. Ja tuntuu tosi hassulta, ettei muka muutaman esineen seasta pysty muistamaan yhtä piilotettua tavaraa! Ihan hyvää aivojumppaa kaikenikäisille pelaajille.


6 kommenttia:

 1. Loistava idea, menee taatusti toteutukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa toteuttaa, ehdottomasti! :)

   Poista
 2. Hauskaa! Tää sama touhu tunnetaan meillä Kim-leikkinä. Teidän esineet on selvästi sulokkaampia kun meidän (mm. klemmari, lapanen, ruuvi, laastari ja minikokoinen skuppapullo, jossa oikeeta viiniä vuosimallia -96.) hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kim-leikki! Oonhan mä kuullu tän saman nimen, mutta en vaan yhtään muistanut, että siksikin tätä voi kutsua. Ihan mainioita esineitä teillä käytössä. Siinähän tän pelin hienous juuri piilee, että mikä tahansa (roska) kelpaa leikkiin.

   Poista
 3. Hei tosi hauska idea! Muistan itsekin leikkineeni tätä lapsuuden automatkoilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hassua miten tällaiset jutut voi unohtua ja sitten ne pompsahtaa mieleen ihan yllättäen.

   Ja kiva, kun löysit tänne. Täytyypä käydä kurkkimassa teidän blogia. :)

   Poista