lauantai 16. marraskuuta 2013

Marrasjumi

Leikattuja kankaita, keskeneräisiä virkkailuja, luonnostekstejä blogissa... Kai se on tämä pimeys, joka vie voimat. Välillä väsyttää vietävästi. Ja vaikkei väsyttäisi, ei tunnu mistään saavan otetta. Asiat roikkuvat hoitamattomina, mikään ei tule valmiiksi, ajatukset katkeilevat ja hukkuvat jonnekin mustien vesilätäköiden pohjalle. Piipahdan blogissa ja yritän kirjoittaa jotain saamatta ajatuksia tekstin muotoon. Istun sohvalle virkkaamaan, mutta purankin työn heti alkuun. Aloitan lukemaan kirjaa, mutta huomaan tujottaneeni tekstiä ymmärtämättä lukemastani sanaakaan.

Toisin sanoen, täällä sitä olla möllötetään. Eletään harmaata marraskuuta. Ruksitaan kalenterista päiviä, kohta on joulu. Arkea, syksyä, harmaata ja hiljaista. Ei valittamista, muttei juuri kehumistakaan. Tässä nyt tällainen pieni päiväkirjanomainen viikkokatsaus meidän arjesta:

Ollaan jumpattu, yhdessä ja etenkin äiti itekseen, taas kun ollut isin työn puolesta mahdollista päästä jumppaan.
Ollaan aloitettu jouluunvalmistautuminen ripustamalla jouluvalot.
Ollaan leivottu.
Ollaan askarreltu, muun muassa tällainen raketti, koska Neppajymykerhossakin tehtiin. Äiti improvisoi ja yritti parhaansa, koska jostain syystä äidiltä oli mennyt ohi Neppiksen askartelut...
"Äiti, ei tää oo ihan samanlainen ku Neppajymyssä, mut ei se haittaa."
Ollaan leikitty, etenkin legoilla.
Kerhossa oli kuvauspäivä, reissukissa pääsi mukaan kuviin.
Ulkoiltukin ollaan.
Ja hiukan kemuiltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti