torstai 27. helmikuuta 2014

Raakasuklaakakku

Olen hurahtanut raakaruokaan. En mitenkään fanaattisesti, mutta jonkin verran on tullut kokeiltua erilaisia reseptejä ja olen kiinnittänyt yhä enemmän huomiota siihen, että söisin mahdollisimman vähän  prosessoitua ruokaa. 

Raakaruoka tarkoittaa siis mahdollisimman prosessoimatonta ruokaa, jossa ravintoaineet ja entsyymit ovat tallella. Raakaruokavalioon kuuluu paljon vihreälehtisiä vihanneksia, marjoja, hedelmiä, ituja, pähkinöitä ja siemeniä. Raakaruoka ei ole yksi selkeä ruokavalio, vaan siitä on hyvin erilaisia variaatioita ja raakaravintoa voi lisätä osaksi sekaruokavaliota.

Toisin sanoen olen lisännyt tuoreiden ja luonnonmukaisten raaka-aineiden käyttöä. Syön paljon salaatteja, tuoreita hedelmiä, tuorepuuroja ja smoothieta. Ja koska rakastan leipomista, pitäähän sitä kokeilla myös millaisia herkkuja saa aikaan raaka-ravinnolla. Leivontaa ilman jauhoja, sokeria, margariinia sun muuta. Aika jännää. Tässä yksi raakaruokaleivontakokeilujeni tulos. Varsin simppeli ja hyvä raakasuklaakakku:


Raakasuklaakakku

Pohja:
2dl saksanpähkinöitä
1,5dl taateleita
1rkl raakakaakaojauhetta
tilkka vettä

Täyte:
1½dl kaakaovoita
½dl neitsyt kookosöljyä
n.½dl (maun mukaan) agavesiirappia (tai hunajaa)
2tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
n.2,5dl raakakaakaojauhetta

Hienonna saksanpähkinät tehosekoittimessa. Siirrä toiseen kulhoon. Muussaa taatelit ja tilkka vettä tehosekoittimessa. Yhdistä hienonnetut pähkinät ja taatelit tasaiseksi taikinaksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 16cm) Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Lämmitä kaakavoi ja kookosöljy niin, että ne muuttuvat nestemäisiksi. Lisää loput aineet, tarkista maku ja kaada pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa.

Tämä oli hyvin kokeellinen, mutta oikein herkullinen kakku. Resepti on yhdistelmä useampaa eri reseptiä ja omia testailuja. Muistiin kirjoittamisen arvoinen, ihan hyvä sellaisenaan, mutta ehkä vielä hieman testailuja ja jatkojalostusta vaativa. Täyte oli melko kovaa, hiukan hankalaa lusikoitavaa. Kakusta voisikin tehdä neliönmallisen ja leikata siitä sopivia sormin syötäviä leivoksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti