lauantai 8. maaliskuuta 2014

Prinsessa ja koira

Hyvää naistenpäivän iltaa ja terkkuja kakkutehtaalta! Maaliskuu on hurahtanut käyntiin varsin kakukkaasti ja kakkuilua on luvassa myös jatkossa. 4-vuotissynttäreilleen Ella-neiti toivoi kakkua, jossa olisi koristeena prinsessa ja prinsessakoira (ihan mahtavia nämä pienten asiakkaiden tilaukset!). Ja tällaiset kakut niistä sitten tuli:


Ensimmäinen kakku on perinteinen täytekakku vaahtokarkinmakuisella massalla kuorrutettuna. Prinsessan ja prinsessakoiran tein sokerimassasta, kasvot ja yksityiskohdat maalasin pastaväreillä. Välissä mansikkahilloa ja valkosuklaamoussea.


Toiseksi kakuksi toivottiin valkosuklaajuustokakkua, johon kaivattiin hieman raikkautta, joten maustoin massaa yhden limen mehulla. Normaalisti teen lime-valkosuklaajuustokakkuun vielä limekiilteen, mutta nyt halusin jättää sen pois ja pitäytyä hempeissä väreissä. Koriste jälleen sokerimassaa, maalaukset pastaväreillä ja helmassa syötävää glitteriä. Ensimmäisen kakun prinsessa oli tuollainen barbie-tyylinen ja halusin tähän toiseen tehdä hieman tyttömäisemmän ja muutenkin vähän erilaisen koristeen. Huom! Jos haluaa käyttää juustokakussa sokerimassa koristeita, kannattaa koristeen alle pursottaa suklaata eristeeksi, muuten koriste alkaa itkettymään! (Kantapään kautta opittua.)

Treenailin myös valkosuklaan värjäämistä ja tein juustokakkuun koristeet tomuvärillä vaaleanpunaiseksi värjätyllä valkosuklaalla, josta olin pursottanut pienellä tyllalla leivinpaperille kukkia ja antanut niiden kuivua yön yli. Muutamaan tiputin vielä sokerihelmen koristeeksi.


2 kommenttia:

  1. Tosi ihanat kakut ja kakunkoristeet ja mahtava idea nuo valkosuklaakukkaset! :O

    VastaaPoista