keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Mustikka-valkosuklaajuustokakku


Karpalojuustokakun kaveriksi tein mustikka-valkosuklaajuustokakun. 

Mustikka-Valkosuklaajuustokakku

Mustikkahillo

200g mustikoita
½dl vettä
2rkl hillosokeria

Kiehauta mustikat ja vesi. Paseeraa ja lisää hillosokeri. Keittele kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75g margariinia

Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä ne. Taputtele irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:
4 liivatelehteä
180g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
 2dl kermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vaahdota valkuaiset. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää joukkoon hieman jäähtynyt sula suklaa, sokerit ja keltuaiset. Sulata liivatteet tilkassa kuumaa vettä ja lisää ne ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Levitä keksipohjan päälle osa mustikkahillosta ja täyte sen päälle. Laita hilloa nokareina kakun pinnalle ja vetele veitsellä tai tikulla kuvioita kakun pintaan.  Anna kakun hyytyä ainakin neljä tuntia tai yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti