maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulunmakuiset popsit

Tässä on näitä pikkujouluja sun muita juhlittu oikeen urakalla. Yksiin kemuihin tuli testattua tällaisia melkein raakaruoka popseja. Oikaisin hieman. Sen sijaan, että olisin tehnyt raakasuklaakuorrutteen, käytin kuorrutteeksi ihan vain tummaa suklaata. Ei mitään kauneudella pilattuja, mut ihan maistuvia.



Jouluiset melkeenraakapopsit

15 kuivattua taatelia (reilu desi)
4 rkl vettä
2 dl cashewpähkinöitä
1 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa

noin 60g tummaa suklaata sulatettuna

Pilko taatelit (poista kivet, jos niitä on). Lisää tilkka vettä ja anna taateleiden pehmetä. Jauha cashewpähkinät blenderissä/tehosekoittimessa/muulla vastaavalla vempaimella. Lisää sekaan taatelit ja mausteet ja surauta tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta palloja kostutetuin käsin. Tökkää tikkari(tai grilli)tikut palloihin ja laita pallurat hetkeksi pakkaseen. Sulata suklaa ja dippaa pallurat suklaasulaan. Anna jähmettyä ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti