lauantai 7. helmikuuta 2015

Runebergin kakku

Vähän myöhässä, mutta mitäpä siitä. Runebergin päivän kunniaksi pyöräytin perinteisten torttujen sijaan tällaisen Runebergin kakun.


Runebergin kakku

125g margariinia
1½dl sokeria
2 munaa
1½dl piparkakkumuruja
1dl mantelirouhetta
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½dl maitoa tai piimää
1tl/maun mukaan karvasmanteliaromia

Kuorrute:
70g valkosuklaata
1dl kermaa
100g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja karvasmateliaromi (voi jättää poiskin). Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm). Paista 150 asteessa 50-60 minuuttia. 

Anna jäähtyä. Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta. Oikeasti ruunarit tulisi kostuttaa punssilla, itse käytän kuitenkin ihan vaan omppumehua tai spriteä. Täytä kakku vadelmahillolla. Tee kuorrute. Aloita sulattamalla suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto sähkövarkaimella. Lisää tuorejuuston sekaan vaniljasokeri sekä hieman jäähtynyt suklaasula. Kääntele lopuksi joukkoon kerma. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele esimerkiksi vadelmilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.




2 kommenttia: