tiistai 8. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän naked cake


Itsenäisyyspäivää vietimme aika samoissa tunnelmissa missä ekaa adventiakin. Sääkin kun oli mitä hurmaavin, niin pientä itsenäisyyspäivän kävelyä tulvivalle Aurajoelle lukuun ottamatta, vietettimme päivää sisätiloissa. Onneksi näppärä 5-vee keksi itse itselleen päivään sopivaa näperrettävää ja pikkujoulukuusi sai koristeeksi soman lippunauhan.


Piti sitä sentään jotain jälkkäriä olla juhlan kunniaksi. Tai tätä maisteltiin jo launtaina, mutta hyvin siitä riitti itsenäisyyspäivällekin. Koska nyt on niin in nämä nakukakut eli naked caket, piti sellainen itsekin väsätä. Pohjaksi tein Hesarin Kauhaa ja Rakkautta -blogin mutakakkua.

Suorastaan syntinen suklaakakku
200 g tummaa suklaata (ei maitosuklaata)
200 g voita (ei leivontamargariinia)
3 dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja (tai käytännössä mitä vain gluteenitonta jauhoa)
Pilko voi ja suklaa ja sulata ne erittäin miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Poista liedeltä ja sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi jauho.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia, hieman vuoan koosta riippuen. (Pienessä vuoassa kannattaa paistaa kauemmin, koska kakusta tulee paksumpi.)
Kakku saa hölskyä vielä kevyesti keskeltä, kun otat sen pois uunista. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli. Kakun voi hyvin tehdä jo 2-3 päivää etukäteen.

Jaoin kakun kahteen 18cm vuokaan, kumpaakin kakkua paistoin noin 20 minuuttia. Täytteeksi käytin (kaupan valmista)kinuskikastiketta sekä suklaamoussea.

Suklaamoussetäyte

200g tummaasuklaata
3dl kermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa


Sulata suklaa. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää lopuksi suklaa ja sekoita mousse tasaiseksi.

Koristelin kakun tilkalla suklaasulaa sekä muutamalla paloitellulla Omar-karkilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti