sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Mustikka-valkosuklaajuustokakku




Teinpä tuossa tovi takaperin työkavereille mustikka-valkosuklaajuustokakkua. Silloin en kakusta ehtinyt kuvaa napsaista, joten piti tehdä vielä toistamiseen samaa kakkua. Joka oli muuten ihan tosi hyvää ja tosi helppo. Ihan suosikki gaggu!


Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Keksipohja:
150g digestivekeksejä
75g margariinia

Täyte:
400g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g mascarponejuustoa
2,5dl kermaa
noin 1,5dl mustikoita

Koristeeksi:
mustikoita ja valkosuklaata


Valmista ensin keksipohja. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle (18-22cm, kuvassa 18cm kakku. Kakusta tuli kivan korkea, mutta pysyi hyvin kasassa. Työkavereille tein 26cm vuokaan 1,5-kertaisella ohjeella). Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto, mascarpone ja kerma ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi, pehmeäksi massaksi. Lisää sekaan hieman jäähtynyt suklaasula ja sekoita hyvin. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon mustikat. Kippaa täyte keksipohjan päälle, tasoita ja anna jähmettyä yön yli. Koristele kakku esimerkiksi tuoreilla mustikoilla ja rouhitulla valkosuklaalla.




6 kommenttia:

  1. Moi! Olen tekemässä huomenna synttärikakkua ja innostuin tästä ohjeesta. Yksi kysymys vain: eikö kermaa vatkata välissä ollenkaan, vai litkuna vaan sekaan? Jos pystyt vastaamaan pian niin tästä olisi kyllä paljon apua :) t. lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori nyt vähän hidas vastaus. Mutta kermaa ei siis tarvitse erikseen vatkata vaahdoksi. Litkuna vaan sekaan ja sit muutama minuutti vatkausta sähkövatkaimella, niin massasta tulee kuohkeaa ja pehmeää. :)

      Poista
  2. Eikö tähän tarvita liivatetta ollenkaan? Hui, pysyykö isompi versio kasassa hyvin? Tuleeko korkea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kakku ei tosiaan tarvitse liivatetta. Suklaa jähmettää kakkua. Hyvin pysyy kasassa isompikin kakku. Tätä reseptiä muokkaamalla olen tehnyt isojakin kakkuja (1,5- ja 2-kertaisena 24-28cm vuokiin, esim pingukakku http://taikinainen.blogspot.fi/2015/09/pingu-kakku.html) Kuvan kakku on 18cm vuokaan, jolloin kakusta tulee melko korkea, isommassa vuoassa tietenkin matalampi.

      Poista
    2. Kiitos, niin ihana ohje ja kaunis kakku! Jos teen perus 26cm pohjaan kakun ja haluaisin siitä hieman korkeamman kuin normaalisti, tekisikö 1,5x vai enemmän? Reunat eivät taida riittää, oletko jatkanut niitä esim leivinpaperilla? Mietin kestääköhän sellainen reuna ja miten saan koskaan siirrettyä kakkua pohjalta lautaselle?

      Poista
    3. Sanoisin, että 26cm 1,5 kertaisena tulee aika peruskorkea. Jos haluaa enemmän korkeutta tekisin tuplana. Reunoja voi jatkaa leivinpaperilla, mutta helpommin ja siistimmin se käy reunakalvolla, jollaista löytyy leivontakaupoista. Yleensä pingotan leivinpaperin irtopohjavuoan pohjalle, mikä helpottaa kakun siirtämistä lautaselle. Keksipohja on usein sen verran jämmäkkä, ettei siirtäminen ole ongelma.

      Poista