maanantai 17. elokuuta 2015

Sulkaajuustokakku (ilman liivatetta)


Takana on aivan huikea viikonloppu hyvässä seurassa näissä maisemissa:


Vietimme ystäväni yllätyskolmekymppisiä mökkeillen ja pääsin leipomaan juhlan kunniaksi. Uunittomuudesta johtuen päätin tehdä jälleen juustokakun, joita on tänä kesänä tullut tehtyä ahkerasti, ohjeita tulossa jahka ehdin niitä tänne näpytellä. Ohje on todella simppeli ja paljon kakku kyllä sai kehuja.

Suklaajuustokakku

Keksipohja:

300g digestivekeksejä
150g margariinia

Täyte:
800g tummaa suklaata
5dl kermaa
800g maustamatonta tuorejuustoa

Valmista ensin keksipohja. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä ne murumaiseksi massaksi. Taputtele irtpohjavuoan pohjalla. Itse käytin 28cm halkaisijan rengasvuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Pilko ja sulata suklaa. Mittaa kerma ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää massan sekaan hieman jäähtynyt suklaasula ja sekoita täyte tasaiseksi. Kippaa täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.

Kakun pinnalle laitoin ½ litraa mansikoita pilkottuna ja ajatuksena oli laittaa suklaaraitoja, mutta suklaakastikkeesta tuli liian löysää eikä raidoista tullut nättejä niin heitin päälle vielä suklaarouhetta. Ei kyllä tullut mikään kaunein kakku, onneksi kakkukahvien ajankohta venyi iltaselle, joten kukaan tuskin kiinnitti hirveästi huomiota kakun ulkonäköön.


Kakku oli melko iso, siitä riitti hyvin reilulle kahdellekymmenelle hengelle. Ohjeen puolittamalla saa kakun tehtyä 20-22cm vuokaan.


sunnuntai 16. elokuuta 2015

Avaruuskakku


Tänä viikonloppuna jatkettiin vielä avaruus teemalla.
Kakku on tehty samalla periaatteella kuin aikaisemmat avaruuskakut.
Koristeeksi tein tähän kakkuun planeettojen lisäksi raketin.


sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Avaruuskakkuja

Piiiitkästä aikaa tuli tehtyä pari kakkua. 




Toiveena oli avaruusaiheisia kakkuja 6-vuotissynttäreille. Molemmat kakut ovat maitosuklaatryffelikakkuja. Pienempi gluteenittomana versiona. Kakut värjäsin mustaksi tomuvärillä. Koristeeksi näpersin sokerimassasta planeettoja sekä raketin.

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Koristeita Frozen-kakkuun

Keskikesä ja kaikkee. Tällaisissa tunnelmissa täällä:


Eli koristeita Frozen-kakkuun.


Koska keittiön puutostila jatkuu edelleen, on tyytyminen vain koristeiden näpertelyyn. Nämä lumihiutaleet sekä Elsa ja Anna pääsivät koristamaan erään neljävuotiaan synttärisankarin kakkua.



sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Raparperipiirakka (vegaani)

Kesä on tullut! Ja raparperi! Ihan mahtava raaka-aine. Pariin otteeseen on tullut tehtyä jo raparperikaurapaistosta. Niin hyvää ja helppoa. Edellisestä piirakkokokeilusta hieman lannistuneena, kuitenkin jääräpäisenä luonteena, oli ihan pakko kokeilla myös raparperipiirakkaa tuolla olemattomalla uunilla. Perus, simppeli, mutta oikeen toimiva resepti.

Raparperipiirakka
(munaton/maidoton/vegaani)

Pohja:
4dl vehnäjauhoja
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
½dl öljyä
2½dl soija- tai kauramaitoa
1-2 raparperin vartta

Muruseos:
50g margariinia
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon öljy ja maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kippaa taikina voideltuun piirakkavuokaan. Tein 20cm vuokaan, jolloin piirakasta tuli aika muhkea. Levitä taikinan pinnalle kuoritut ja pilkotut raparperin varret, 1-2 koon ja maun mukaan. Nypi muruseoksen ainekset ja ripottele muru piirakan pinnalle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tai kököllä miniuunilla tuplaa aika ja toivo parasta...

lauantai 16. toukokuuta 2015

Sitruunajuustokakku ilman liivatetta



Hengissä ollaan, vaikka blogi ehkä antaa toisin ymmärtää. Mutta kun muutto. Leivontajutut on jossain pahvilaatikoissa, eikä meillä edes uudessa kodissa ole vielä keittiötä! Tai yritin minä tuolla miniuunilla äitienpäiväksi pyöräyttää mustikkapiirakan, joka vielä paistoajan tuplaamisen jälkeen oli keskeltä raaka. Että hyvää äitienpäivää vaan. Parempi siis keskittyä leipomaan jotain sellaista, mihin ei tarvita uunia. Siispä teinkin ystävilleni, jotka tulivat rotiskoa (5-vuotiaan nimitys meidän ihanasta 100 vuotta vanhasta kotitalosta) ihan törkeen hyvää sitruunajuustokakkua (tällai vaatimattomasti).

Sitruunajuustokakku
(ilman liivatetta)

Keksipohja:
150g keksejä
50g margariinia/voita

Täyte:
2,5dl kermaa
400g maustamatonta tai sitruunanmakuista tuorejuustoa
noin 1dl/maun mukaan sokeria
1tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu/ maun mukaan
1 sitruunan kuori raastettuna 

Valmista ensin keksipohja murskaamalla keksit ja lisäämällä sekaan sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja taputtele irtopohjavuoan (halkaisija 18-20cm) pohjalle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vaahdota kerma. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää sekaan sokerit, raastettu sitruunan kuori sekä sitruunamehu. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto ja kaada täyte keksipohjan päälle. Anna jähmettyä yön yli.





lauantai 4. huhtikuuta 2015

Batman-kakku


Jatkoa poikaseni 5-vuotissynttärimeiningeille. Taitaa olla niin, ettei suutarin lapsella ole kenkiä. Jos nimittäin mentiin ritarikakun kanssa simppelillä linjalla, niin vähintäänkin samalla tyylillä toteutettiin toiveena ollut batman-kakku.

Kakku on valkosuklaajuustokakku, joka on vain värjätty elintarvikevärillä keltaiseksi. Koristteeksi leikkasin kaulitusta sokerimassasta batman-logon. Niin kakun kuin koristeenkin voi tehdä hyvin jo pari päivää ennen tarjoilua. Mutta jos sokerimassasta tehdyn koristeen laittaa suoraan juustokakun päälle, eikä eristä sitä esimerkiksi sulalla suklaalla, kannattaa se laittaa vasta juuri ennen kakun tarjoamista, koska sokerimassa itkettyy nopeasti kakun pinnalla.