perjantai 16. toukokuuta 2014

Suklaasiivut

Tänään vietettiin kerhossa kevätjuhlaa. Ollaan ahkerasti osallistuttu perhekerhoon koko vuosi. Meillä on ollut sellainen perjantaispeciaali parin äitiystäväni kanssa. Aamulla mennään kerhoon ja siitä vielä yhdessä lounaalle. Se on ollut tosi mukavaa. Nyt on vähän kaihoisa olo. Melkeen tuli itku. (Miten mä ikinä tuun selviämään päiväkodin tai koulun kevätjuhlista, kun nyt jo meinaan vollottaa.) Kiitokseksi kuluneesta vuodesta askarreltiin meidän mahtaville kerhotädeille kukkaset ja leivottiin suklaakeksejä.


Suklaasiivut
(noin 25kpl)

100g margariinia
1dl sokeria
2rkl vaaleaa siirappia
2dl vehnäjauhoja
2rkl (raaka)kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1/2rkl ruokasoodaa

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja siirappi. Siivilöi joukkoon loput aineet ja sekoita sähkövatkaimella murumaiseksi. Puristele murumainen taikina palloksi ja jaa pallo kahteen osaan. Pyörittele kummatkin osat pitkäksi tangoksi pellille. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä vähän ja paloittele pötköt vinoiksi paloiksi vielä kun ne ovat hieman lämpimiä. Anna jäähtyä pellillä.


2 kommenttia:

  1. Innokas kokeilija :)30. syyskuuta 2014 klo 14.44

    Kiitoksia herkullisesta ohojeesta! Tulipas herkullisia keksejä ja heleposti. Sulla on mielenkiintone ja ihana blogi! Monta ideaa on tarttunu mukkaan. Ihanaa syksyä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Mukavaa, että tykkäät blogistani ja olet löytänyt käyttökelpoisia ideoita. Nämä keksit ovat kyllä todella helppoja ja hyviä. Ihanaa syksyä myös sulle! :)

      Poista