keskiviikko 6. elokuuta 2014

Suklaaneliöt


Juhlistettiinpa tuossa allekirjoittaneen synttäreitä. Oikein villisti puistotreffeillä vesileikkien merkeissä. Leivoin vähän synttäriherkkujakin treffiseurueelle. Halusin tehdä munattomia ja maidottomia tarjoittavia, jotta ne sopisivat mahdollisimman monelle herkuttelijalle. Keksit olivat myös soijattomia. Tein siis kinuskikeksejä, jotka ovat tosi hyviä ja joita on helppo tehdä kerralla isommallekin porukalle.  Lisäksi tein myös suklaaneliötä tällaisella ohjeella:

Suklaaneliöt

Pohja:
225g (Sunnuntai laktoositon)margariinia
4dl sokeria
1dl (soija)jogurtti
1tl vanilijauutetta
1,5tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
7dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
4dl (soija)maitoa
150g (Pandan) tummaasuklaata

Kostutus:
noin 1dl vanilijasokerilla maustettua soijamaitoa

Kuorrute:
1dl Alppron soijavispiä
50g margariinia
300g tummaasuklaata

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa sekaan soijajugu. Yhdistä kuivataineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen soijamaidon kanssa. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (itse käytin lasagnevuokaa noin 36x28cm). Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Mittaa kattilaan kerma ja margariini ja kiehauta. Ota pois liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Kostuta kakku ja kaada kuorrute kakulle ja anna jähmettyä.


2 kommenttia:

  1. Heeeeetkinen! Mä söin noita (oli hyviä!)! Juttelinko mä siis sun kanssa siellä? Haha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, totta tosiaan! Taidettiinpa muutama sananen siinä pikaisesti myös vaihtaa. Pieni on blogimaailma. :)

      Poista