Uskalsin pitkästä aikaa testata uutta raakasuklaakakkureseptiä vegaanisen tammikuun kunniaksi. Ohjeen löysin Chocochilin blogista. Tämä olikin tosi hyvä ja helppo kakku. Vielä kivempi näitä raakajuttuja olisi testailla, jos olisi kunnon blenderi eikä tehosekoitin yhdeksänkymmentäluvun alkupuolelta. Täytteen sai silläkin jotenkuten tehtyä ja täyte olikin ihanan pehmeää ja täyteläistä. Pohjan kanssa homma olikin työläämpää ja se jäikin hieman karkeaksi.
Balilainen raakasuklaakakku
Pohja:
(muokkasin hieman alkuperäistä ohjetta)
3dl saksanpähkinöitä
1 dl kuivattuja taateleita
ripaus suolaa
tilkka vettä
Täyte:
3dl liotettuja cashewpähkinöitä
1dl sulaa kaakaovoita
1,5dl lämmintä vettä
1dl kookossokeria
1dl raakakaakaojauhetta
1. Liota cashewpähkinöitä vähintään kaksi tuntia.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 18-20cm).
3. Rouhi saksanpähkinät ja taatelin blenderissä tai monitoimikoneella taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle.
4. Sulata kaakaovoi. Blendaa liotetut cashewpähkinät, sula kaakaovoi ja loput täytteen aineet tasaiseksi massaksi. Kaada suklaa täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
5. Jäähdytä kakkua pakastimessa noin 20 min (pidin lähemmäs tunnin, että sain nättejä paloja leikattua). Leikkaa paloiksi. Koristele pähkinöillä. Säilytä jääkaapissa.
Tätä täytyy kokeilla! Usein noissa raakakakuissa on paljon sellasia epänormaaleja aineita jotka täytyy kaikki käydä ostamassa, mutta tää on suhteellisen "normaalin" näkönen :)
VastaaPoistaEhdottomasti kannattaa kokeilla! Raaka-aineet on tosi simppelit ja kakku oli tosi hyvää! :)
PoistaEikö saksanpähkinöitä ja taateleita lioteta ollenkaan?
VastaaPoistaVoihan niitä liottaa, mutta itse en liottanut ja onnistui kyllä niinkin. :D
Poista