lauantai 26. elokuuta 2017

Vegaaninen mustikkapiirakka


Minun ehdoton mustikkapiirakkasuosikkini on perinteinen pullataikinapohjainen mustikkapiirakka. Se vain on ihan paras! Se onnistuu helposti myös vegaanisena, sillä pullataikinasta voi hyvin jättää kanamunan pois ja maidon korvata haluamallaan kasvisvaihtoehdolla. Itse käytin tällä kertaa kauramaitoa, koska sitä löytyy kaapista aina. Eroa "tavalliseen" pullataikinaan ei edes huomaa!

Mustikkapiirakka

Pohja:
125g maidotonta margariinia (lakt sunnuntai tai tummansininen keiju)
25 g hiivaa
2,5 dl kaura- tai muuta kasvismaitoa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
n.7 dl jauhoja

Täyte:
5 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Valmista ensin pullataikina ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli valmis taikina levyksi ja siirrä levy vuokaan ja leikkaa sopivan kokoiseksi. Sekoita täytteen aineet ja kaada ne pohjan päälle. Kauli loppu taikina levyksi ja leikkaa siitä suikaleita ristikoksi täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Vegaaniset pullat voi voidella monella tapaa kuten sulatetulla margariinilla, kahvilla tai sokeri-vesiseoksella (vinkkejä löytyy esimerkiksi Kamomilla konditoriasta). Tällä kertaa voitelin piirakan sulalla margariinilla paistamisen jälkeen ja ripottelin jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti