maanantai 25. maaliskuuta 2019

Keväinen ristiäiskakku


Tämä kakku meni pienen pojan ristäisiin. Toiveena oli keväinen, pojalle sopiva kakku. Muuten sain kakun suhteen vapaat kädet. Keväisistä jutuista kakkuun valikoitui vihreä väri, pienet vihreät lehdet sekä pieni lintunen. Harkitsin myös pajunkissoja, mutta värimaailma lähti hempeään vaaleanvihreään ja -siniseen, niin en kuitenkaan saanut pajunoksia sopimaan.


Kakkupohjana on vaalea 10 munan kakkupohja (vuoka halkaisijaltaan 30cm).


Mauksi toivottiin valkosuklaata ja sitruunaa. Niinpä tein kakkuun valkosuklaamoussea ja sitruuna curdia.

Valkosuklaatäyte

600 g valkosuklaata
400g tuorejuustoa
250g mascarponejuustoa
4 dl vispikermaa

Sulata suklaata. Pehmennä juustot sähkövatkaimelle. Lisää sekaan kerma ja vaahdota muutaman minuutin ajan. Lisää lopuski hieman jäähtynyt suklaasula.


Koristeina raidallisia marenkeja vihreän ja sinisen sävyissä, vaaleanvihreitä macaronseja, jotka on täytetty vaahdotetulla valkosuklaaganachella sekä sokerimassasta tehtyjä vihreitä pieniä lehtiä sekä sokerihelmiä ja strösseleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti