sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Rukiinen peltileipä

Tämä viikonloppu oli harvinaisuus. Harvinaisuus siksi, että vietin sen vain yhden lapsen kanssa isoveljen viettäessä "ison pojan reissua" mummilan mökillä. Isoveli sai viettää pikkuveli vapaata aikaa ilman kinastelua ja leikkien sotkemista ja samalla saaden isovanhemmilta täyden huomion. Ja pikkuveli ja äiti saivat viettää rauhallista laatuaikaa keskenään. Kaikki voitti.

Harvinainen viikonloppu oli myös siksi, ettei viikonlopulle sattunut minkäänlaista tilaisuutta leipoa kakkua. Onneksi oli aika keittää simaa ja pyöräytettiinpä sunnuntain kunniaksi myös välipalaksi rukiista peltileipää. Nämä on näitä lasten kanssa helppoja ja kivoja leipomisia. Ainekset vain sekaisin kulhossa, taikina vuokaan ja uuniin ja se on siinä.

Rukiinen peltileipä 

 5dl vettä
 2tl suolaa
 0,5dl öljyä
0,5dl siirappia
 1pss kuivahiivaa
 3dl ruisjauhoja
 4dl vehnäjauhoja


Lämmitä vesi reilun lämpimäksi. Lisää suola, öljy ja siirappi. Yhdistä kuivataineet ja lisää nesteisiin. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (itse käytän isoa lasagnevuokaa).



Ripottele pinnalle jauhoja ja taputtele taikina tasaisesti vuokaan. Tee taikina pyörällä haluamasi kokoiset palat ja pistele haarukalla. Anna turvota noin 20 minuuttia ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti