maanantai 6. lokakuuta 2014

Tätikakku nimiäisiin


Jotta viime viikonloppuna ei olisi leipomispuuhat loppuneet kesken, pääsin näpertämään synttärikakkujen (näiden ja tämän) lisäksi vielä yhden vauvakakun nimijuhlaan.


Täytteeksi toivottiin mustikkaa ja valkosuklaata, tein siis mustikkasoseen sekä valkosuklaamoussen.

Valkosuklaamousse

4dl kermaa
200g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
(pari ruokalusikallista sitruunamehua)

Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaasula sekä halutessasi tiraus sitruunamehua (ei ole välttämätön, mutta mielestäni raikastaa kivasti tuhtia täytettä, eikä täytteestä tule liian makea). Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Tämä määrä riitti juuri ja juuri 8 munan kakun täytteeksi.


Koristeet näpertelin sokerimassasta. Muutaman tähden päälle sipaisin hieman kimalletta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti