sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Gluteeniton porkkanakakku

Eilisille pupusynttärijuhlille tein vielä kolmannenkin kakun. Minulla ei ole kamalan paljon kokemusta gluteenittomasta leivonnasta, mutta mielelläni aina kokeilen erityisruokavalioille sopivia leivonnaisia. Tein tästä yhden koeversion jo ennen juhlia ja tuurilla sattui onnistumaan heti ensimmäinen kokeilu.


Gluteeniton porkkanakakku

Pohja
180g raastettua porkkanaa
180g mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl kanelia
½tl muskottipähkinää
½tl kardemummaa
1,5dl fariinisokeria
3 munaa

Kuorrute/täyte
75g margariinia
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1-2rkl sitruunamehua
200g tuorejuustoa

Raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet. Vaahdoto sokeri ja munat kevyesti. Lisää kuivat aineet ja lopuksi porkkanaraaste. Kaada voideltuun vuokaan (halkaisija 15cm) ja paista 175 asteeessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pehmennä margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu. Vatkaa vielä hetki ja lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Halkaise ja täytä kakku. Leivitä tai pursota lopuksi kuorrutetta kakun pinalle.

Koeversion, "yhden annoksen kakun", tein pieneen, halkaisijaltaan 10 cm vuokaan:

Yhden hengen gluteeniton porkkanakakku

60g raastettua porkkanaa
60g mantelijauhoa
1/4tl leivinj
1/4tl ruokasoodaa
ripaus muskottipähkinää, kanelia ja kardemummaa
1/2dl fariinisokeria
1 muna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti