maanantai 10. marraskuuta 2014

Karpalojuustokakku Ilves-koristeella


Viime viikonlopuksi sain taas pyöräyttää pari kakkua. Toiveena oli karpalojuustokakku, jonka tein tällaisella ohjeella:

Karpalojuustokakku

Keksipohja:
200 g digestive-keksejä
75 g margariini

Täyte:
4 liivatelehteä
2,5 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
3 rkl karpalomehua
1,5 dl karpaloita

Kiille:
4 liivatelehteä
3 dl karpalomehua

Koristeluun ja kakunkoristeen alle valkosuklaata sulatettuna.

Valmista ensin keksipohja. Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita tasaiseksi ja  taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää joukkoon sokerit. Kuumenna karpalomehu ja sulata liivatteet mehuun. Lisää sulatetut liivatteet ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kermavaahto ja lopuksi karpalot. Kaada massa pohjan päälle ja tasoita. Anna täytteen jähmettyä 1-2 tuntia jääkaapissa.

Tee lopuksi kiille. Liota liivatteita viitisen minuuttia. Kiehauta karpalomehu ja sulata liivatteet mehuun. Anna kiilteen jäähtyä hieman ja kaada se täytteen päälle. Laitta kakku jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli, jotta maut tasaantuvat ja kakku saa hyytyä rauhassa.


Koriste toive olikin hiukan erikoisempi. Toiveena oli puntteja nosteleva ilves istuskelemassa syksynlähdillä, kirjakin olisi kiva olla hollilla ja jos koristeeseen vielä saisi tekstin "Aguri!". No mikäs siinä!


Kaikenlaista sitä tuleekin näperrettyä. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti