Keväällä pääsin pitkästä aikaa tekemään vauvan tossuja sokerimassasta.
Toiset tossut menivät koristamaan ristiäiskakkua.
Toiset vauvakutsujen kakkua.
Tänään sain tehdä nimiäiskakun samaiselle kaverille, jonka vauvakutsuja keväällä vietettiin. Toiveena oli gluteeniton suklaakakku, mustikkatäytteellä ja maitosuklaakuorrutteella. Koristeeksi toivottiin nimeä ja lehtiä.
Gluteeniton kakkupohja
(noin 30 hlö)
10 munaa
5 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 28-30cm, korkea reuna). Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Täyte:
5 dl mustikoita
8 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 dl /maun mukaan sokeria
Soseuta mustikat (pakasteisetkin käy). Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella, lisää joukkoon sokerit ja mustikkasose. Kääntele sekaan kermavaahto. Lisää lopuksi liivatteet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Täytteestä riitti kakun kolmeen väliin. Täytä kakku ja anna jähmettyä mielellään yön yli.
Kuorrute:
2 1/3 dl kermaa
400 g gluteenitonta suklaata
Lämmitä kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Paloittele sekaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki, niin että se hieman paksuuntuu ja on helpompi levittää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti