Tänään vietettiin 6-viikkoisen vauvamme ristiäisiä.
Tyyppi sai itse osallistua kutsujen askarteluun about viikon ikäisenä.
Juhlien väriteema oli mustavalkoinen, lisäksi koristeina oli viirejä ja lumihiutaleita.
Täytekakun täytteenä käytin tällä kertaa mangomoussea.
Mangomousse
400g Arlan mangorahkaa
3dl kermaa
400g Bonnen mangososetta
noin 1dl sokeria
6 liivatetta
sitruunamehua
Vaahdota kerma. Sekoita sokeri ja mangosose rahkan joukkoon. Liota liivatteet tilkassa sitruunamehua ja lisää ohuena nauhana rahkan sekaan. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Täytteestä riittää 26-28cm kakun kahteen väliin.
Täytekakun lisäksi pyöräytin kestosuosikin, valkosuklaajuustokakun.
Mies oli sitä mieltä, että kyllä kaikissa hienoissa juhlissa pitää olla voileipäkakku.
Niinpä tein elämäni ensimmäistä kertaa lohivoileipäkakun.
Lohivoileipäkakku
ruispaahtoleipää (reilu 700g, yksi paketti ei riittänyt)
Kostutus:
reilu 1dl kalalientä
Täyte:
250g kylmäsavulohta
4 kovaksi keitettyä munaa
2dl tuorekurkkukuutiota
3rkl silputtua tilliä
1,5dl kermaa
suolaa, pippuria
Kuorrute:
200g kylmäsavulohi tuorejuustoa
1 purkki (n.1,5dl) ranskankermaa
1dl kuohukermaa
Keitä kanamunat koviksi. Pilko lohi pieniksi paloiksi. Hienonna munat haarukalla. Vaahdota kerma. Yhdistä täytteaineet. Laita vuokaan kelmu. Asettele yksi kerros leipiä vuoan pohjalle. Kostuta leivät ja levitä puolet täytteestä leipien päällä. Asettele toinen kerros leipiä täytteen päälle, kostuta ja levitä loput täytteet. Leivitä lopuksi kolmas kerros leipiä, kostuta ja kääräise kakku kelmuun. Anna maustua seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma. Vaahdota rankankermaa sähkövatkaimella (noin 3 min). Yhdistä kuorrutteen aineet ja levitä kakun pinnalle. Koristele voileipäkakku mielesi mukaan.
Voileipäkakku ei sopinut väriteemaan, mutta kurkusta leikkasin lumihiutaleita muotilla, niin sain tämänkin kakun sopimaan jollain tapaa juhlan teemoihin.
Koska suolaiset leipomukset eivät ole suosikkejani ja koska vauva kainalossa kakuissa ja koristeissa oli riittämiin puuhaa, en vastustanut kun mummi tarjoutui leipomaan pieniä linssi- ja broileripiirakoitaa juhliin.
Kyllä juhlia on kiva järjestää. Mutta on se kyllä ihanaa, kun ne ovat ohi.
Leppoisaa viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti