Sain kunnian tehdä kakun kaverini häihin. Vitsi, miten paljon jännittääkään tehdä kakku jonkun elämän tärkeimmäiksi päiväksi.
Teemakukkana oli pionit, joten niitä tuli kakkuunkin, väreinä persikkaa ja valkoista. Kukat ja lehdet tehty sokerimassasta. Huikean hieno puinen koriste oli bestmanin tekemä.
Täytteeksi sulhanen toivoi kinuskia, morsian vadelmaa, joten kakusta löytyi siis vadelma- ja kinuskimoussea. Kuorrutteeksi toivottiin kreemiä, joka onkin nyt kakuissa muodissa. Kakku on mitoitettu noin 45 hengelle. Alin kerros on halkaisijaltaan 28cm (9 munaa), päällimäiset kerrokset 22cm (6munaa).
Kinuskimousse
800 g kinuskituorejuustoa
7 dl kermaa
n. 2 dl tomusokeria
Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi sähkövatkaimella, lisää sokeri. Kääntele sekaan kermavaahto.
Vadelmamousse
800 g vadelmatuorejuustoa
7 dl kermaa
n. 2 dl tomusokeria
n. 2dl vadelmia
Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuustokouhkeaksi sähkövatkaimella, lisää sokeri. Kääntele sekaan kermavaahto. Ripottele moussen pinnalle vadelmia kakkua täyttäessä (pysyvät ehjinä, kun ei sekoita moussen sekaan).
Onnea hääparille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti