sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Laskiaisen tuuttipullat


Siitä on varmaan muutama vuosi, kun somessa pyöri tuuttipulla/torvipulla/laskiastötterö ohjeita. Nyt sitten vihdoin tänä vuonna sain aikaiseksi testate itsekin näitä.  Pullataikinan tein vegaanisena (mikä onnistuu helposti korvaamalla maito jollain kasvisversiolla ja jättämällä munan pois), täytteenä soijakermavaahtoa ja mansikkahilloa. Näitä on muuten siistimpi ja helpompi syödä, mitä perinteisiä laskiaispullia.


Pullataikinan kohotessa väsäsin foliosta tötteröitä. Leivontakaupoista löytyy myös valmiita sarvimuotteja, mutta folioversiot toimivat hyvin ja silloin voi itse valita tuutin koon eli kuinka paljon täyttettä haluaa pullaan mahtuvan. 😄


Kohotetun taikinan kaulin levyksi, josta leikkasin parin sentin levyisiä suikaleita.


Suikaleet kieritin foliotötterön ympärille ja annoin pullien kohota vielä hetken ennen paistamista.


Paistamisen jälkeen voitelin pullat sokeriliemellä. Osan päälle ripottelin sokeria, osan päälle strösseleitä. Kun pullat ovat jäähtyneet, voi foliotötteröt irroittaa.


Sitten vain täyttämään pullia mielen mukaan. Ensimmäiseksi sipaisin sisäreunoihin mansikkahilloa ja sitten pursotin soijavispivaahdon.


Lopuksi voi sirotella vielä tomusokeria päälle.


Tai tehdä tällaisiä yksisarvispullia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti