maanantai 5. helmikuuta 2018

Pingviinikakku ristiäisiin

Pienen Elias -pojan ristiäisiin toivottiin talvista pingviinikakkua. Väreinä valkoista ja mintunvihreää. Koristeeksi tuli siis pieni pingviiniperhe sekä lumihiutaleita.


Kakusta toivottiin raikasta ja täytteiksi valikoitui passion curd ja sitruunatuorejuustotäyte. Oli kyllä omaan makuun tämä yhdistelmä.

Passion curd

5 passionhedelmää
yhden sitruunan mehu
2 munankeltuaista
2,5 dl sokeria
1 rkl Maizenaa
50g huoneenlämpöistä voita

Halkaise passiohedelmät ja koverra siemenet kasariin. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä ja vatkaa joukkoon voi voimakkaasti vatkaten. Laita kannelliseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.


Sitruunatuorejuustotäyte

5dl kermaa
800g maustamatonta tai sitruunanmakuista tuorejuustoa
noin 2dl/maun mukaan sokeria
2 sitruunan mehu
2 sitruunan kuori raastettuna 

Vaahdota kerma. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää sekaan sokeri, raastettu sitruunan kuori sekä sitruunamehu. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto.


Kakku oli mitoitettu 35 hengelle. Alempi kakku on gluteeniton 8 munan kakku (halkaisija 27cm) ja ylempi kakku 3 munan (halkaisija 18cm).

8 munan gluteeniton kakkupohja

8munaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl gluteenittomia jauhoja
2tl leivinjauhetta

3 munan gluteeniton kakkupohja

3 munaa
1 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1,25dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi loput aineet sekaan ja kääntele taikina tasaiseksi. Paista 170 asteessa noin 45 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti