Jatketaan sauruksilla. Viisivuotias neitokainen toivoi synttärijuhlilleen Hevisauruskakkua. Muita ulkonäkövaatimuksia ei ollut, joten aika vapaat kädet kakun toteutukseen sain. Makutoiveena oli suklaa-appelsiini ja erityisruokavaliovaatimuksena gluteenittomuus.
Kakkuun tuli gluteeniton, hieman mutakakkutyyppinen kakkupohja ja täytteeksi appelsiinimousse.
Appelsiinimousse
400g appelsiinirahkaa
4 dl kermaa
1 appelsiinin kuoriraaste+mehu
sokeria
4 liivatetta
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja kerma. Pese appelsiini, raasta kuori ja purista mehu. Lämmitä tilkka mehua ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää rahkaan appelsiininkuoriraaste, appelsiinimehu ja lopuksi mehuun sulatetut liivatteet. Mausta sokerilla.
Aika usein minulta kysytään kauanko kakun tekemiseen menee. Tähän on aika vaikea antaa vastausta, koska teen kakkuja aika monta päivää. Suurimman osan ajasta vie usein kakun koristeiden tekeminen. Herra Hevisaurustakin näpertelin useamman tunnin, kolmena eri päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti