sunnuntai 11. elokuuta 2019

Perinteinen mansikkakakku

Pitkästä aikaa pääsin tekemään ihan perinteistä mansikkakakkua. Lapsikin ihmetteli leipomista seuratessaan, että teenkö tosiaan ihan tavallisen mansikkakakun. Tämän kakun tein kolmesta neljän munan levykakkupohjasta. Täytteenä mansikkahilloa sekä tuorejuustokermatäyte. Kakku on mitoitettu noin 40 hengelle.



Tuorejuustokermatäyte

5 dl vispikermaa
600g tuorejuustoa
1-2 dl tomusokeria
reilusti vaniljasokeria

Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää sekaan kerma ja vaahdota muutama minuutti. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. 

Kuorrutteeksi tein samanlaisen annoksen kuin täytteeksikin. Pursotukset eivät ole vahvinta osaamistani. Enemmän on tullut käytettyä muita kakun kuorrutteita ja koristeita, mutta kiva oli vaihteeksi päästä pursottamistakin vähän treenailemaan.


Kakun kaveriksi toivottiin myös pientä kalastusaiheista koristetta Pappa 70-tekstillä. Pakkasin sen erikseen, koska tällaisen kakun päälle sokerimassakoriste kannattaa laittaa vasta juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti