Tämän viikon leipomuksiin kuului vegaaninen suklaakakku aidoilla kukilla koristeltuna.
Tein kakkupohjaksi levykakkupohjan, josta leikkasin kolme pyöreää 20 cm kakkupohjaa.
Suklainen levykakkupohja
(munaton, maidoton, vegaaninen)
5,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
3,75 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 dl öljyä
3,75 dl kauramaitoa
3 rkl omenaviinietikkaa
Sekoita kuivat aineet. Lisää öljy ja kauramaito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi omenaviinietikka nopeasti taikinan sekaan. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähtyneen levykakkupohjan voi leikata halutun muotoisiksi paloiksi.
Suklaamoussetäyte
(munaton, maidoton, gluteeniton, vegaaninen)
4 dl kauravispiä
1/2 dl sokeria
235 g tummaa suklaata
Sulata suklaa. Vaahdota kauravispi ja lisää joukkoon sokeri. Lisää vaahdon sekaan hieman jäähtynyt suklaasula ja sekoita tasaiseksi.
Sokerikreemi
(munaton, maidoton, gluteeniton, vegaaninen)
185 g margariinia
6 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 rkl kylmää vettä
Pehmennä margariini sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri pienissä erissä ja vaahdota kuohkeaksi. Lisää lopuksi tilkka kylmää vettä ja jatka vaahdottamista vielä hetki.
Vinkki!
Jos kreemi tuntuu liian jämäkältä, lämmitä sitä varovasti hetki mikrossa.
Kreemiä kannattaa laittaa 2-3 kerrosta, jos haluaa kakkuun peittävän kerroksen kreemiä.
Kuorrutteen voi myös maustaa 1 rkl kaakaojauhetta, jos haluaa kakkuun suklaisen kuorrutteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti