lauantai 7. maaliskuuta 2020

Kuumailmapallokakkuja


Viime viikonlopun kakkuprojektien teemana oli kuumailmapallot. Värimaailmaksi toivottiin hempeää vaaleanpunaista ja kultaa. Muuten sain käyttää taiteellista vapautta. Toiseen kakkuun valitsin koristeeksi oikeita kukkia, kultaista kimalletta sekä kultaisista pilleistä ja kartongista tehdyt kuumailmapallot. Kreemikuorruteessa oli valkoista ja vaaleanpunaista.


Toiseen kakkuun askartelin myös hempeistä papereista, kultaisesta kartongista ja kultaisista paperipilleistä kuumailmapalloja. Reunoille tein sokerimassasta kuumailmapalloja ja pilviä. Pilviä tein myös marengista.


Maun suhteen sain myös vapaat kädet, kakusta toivottiin kuitenkin gluteenitonta ja maidotonta. Kakun täytteeksi valikoitui vaaleanpunainen vadelmamousse, värimaailmaan sopien.

Vadelmamousse
(gluteeniton, maidoton, vege)

7dl kauravispiä (gluteeniton)
250g vadelmia
2 tl vaniljasokeria
1-2dl tomusokeria

Vaahdota kerma. Lisää sekaan vadelmat ja maun mukaan sokeria, ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi cream fix jauhe ja sekoita hetki, niin että täyte paksuuntuu.


Kakut on mitoitettu noin 30 hengelle. Molemmat ovat 10 munan kakkupohjia, korkeampi kakku 27cm korkea vuoka, matalampi 30cm vuoka.

10 munan gluteeniton kakkupohja

10 munaa
4 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi sekaan jauhot ja kääntele tasaiseksi. Paista 170 asteessa noin 45 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti