Viikonlopun kakkuprojektina oli maidoton ja gluteeniton suklaakakku. Koristeeksi synttärisankari toivoi Pikachua, joka kurkistaa pokepallosta.
Gluteeniton ja maidoton
suklaakakku
Kakkupohja
5 munaa
2,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi loput aineet sekaan ja kääntele taikina tasaiseksi. Paista 175 asteessa noin 40 min. (Käytin 22cm korkeaa vuokaa.)
Täyte
4 dl kauravispiä
225 g tummaa suklaata
1/4 dl ruokosokeria
Sulata suklaa. Vaahdota kauravispi . Lisää vaahtoon sokeri ja suklaasula. Sekoita tasaiseksi.
Sokerikreemi
125 g maidotonta margariinia
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
Pehmennä margariini. Lisää sokeri pienissä erissä. Lisää loput aineet ja vatkaa kreemi kuohkeaksi.
Suklaaganache
3/4 dl kaurakermaa
100 g tummaa suklaata
1 rkl maidotonta margariinia
Lämmitä kaurakerma. Lisää sekaan paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon margariini. Anna jäähtyä hetki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti