Maanantai aamuisin leipäkaappi näyttää yleensä aika surkealta. Niinpä olen nyt parina maanantaina leiponut ihan itse leipää. Tämä on suosikkileipä lapsuudesta ja ohje on siis äidiltäni, tosin olen ihan hiukan muokannut sitä.
Tämä on tällainen pistä mitä kaapista löytyy yhteen, sekoita, kaada pellille ja paista. Ei vaivaamista, kohottelua, lisää vaivaamista ja pyörittelyä ja taas kohottamista ja sitten paistellaan pitkin päivää. Helppoa, nopeaa, siistiä ja paras leipäresepti, jota olen kokeillut.
Leivän leipominen on myös hauskaa puuhaa lasten kanssa, koska voi antaa kaataa kaikki vaan sekaan ja lapsikin jaksaa sekoittaa, koska taikina on löysää. Ja tämä leipä säilyy muutaman päivän hyvänä, eikä kovetu kikkaroiksi ellei syö leipomispäivänä, niin kuin monet sämpylät tekevät. Eli täytyyhän tätä ilosanomaa jakaa muille!
Tämä on tällainen pistä mitä kaapista löytyy yhteen, sekoita, kaada pellille ja paista. Ei vaivaamista, kohottelua, lisää vaivaamista ja pyörittelyä ja taas kohottamista ja sitten paistellaan pitkin päivää. Helppoa, nopeaa, siistiä ja paras leipäresepti, jota olen kokeillut.
Leivän leipominen on myös hauskaa puuhaa lasten kanssa, koska voi antaa kaataa kaikki vaan sekaan ja lapsikin jaksaa sekoittaa, koska taikina on löysää. Ja tämä leipä säilyy muutaman päivän hyvänä, eikä kovetu kikkaroiksi ellei syö leipomispäivänä, niin kuin monet sämpylät tekevät. Eli täytyyhän tätä ilosanomaa jakaa muille!
Maanantain leipä eli "heikkokätisen leipä"
1 l vettä
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 dl öljyä
1 dl siirappia
4 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja (tänään korvasin osan sämpyläjauhoilla, kun vehnikset loppuivat kesken)
Lämmitä vesi lämpimäksi (+45). Lisää suola, öljy ja siirappi. Lisää lopuksi kuivataineet ja sekoita tasaiseksi. Taikina on melko löysää.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna turvota ilman liinaa 20-30 minuuttia.
Halutessasi voit ripotella pinnalle kaurahiutaleita. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt leipä haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Ooo! Ihanan helppoa tosiaan! :) Leivonkin heti tällä viikolla itsekin. :)Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaOn maailman helpoin ja herkuin leipä! Suosittelen! :)
PoistaTäytyy myöntää, että kaikki edelliset reseptit oon ohittanut tyystin, mä en oo mikään jauhopeukalo, enkä muutenkaan ruoanlaittaja. Mut sämpylöitä teen aina välillä, joten tämäkin leipäresepti kiinnosti!
VastaaPoistaPakko kokeilla itsekin, niin helpolta vaikutti! Niitä sämpylöitä pitää vähän väliä kohotella, ja sormet sotkeentuu (voi kauhia) taikinaan.
Täytyy myös ostaa kaappiin kuivahiivaa, joka ei taida ihan yhtä nopeesti mennä vanhaksi kuin tavallinen.
Mulla olikin leipä just loppu! :)
- annina
Pöh höh, jokaisessa meissä asuu pieni jauhopeukolo! Ei ku kokeilemaan! :)
Poista