sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Suklaatryffelikakku (vegaaninen versio)


Blogista löytyy jo kaksikin suklaatryffelikakkureseptiä, joten pitihän siitä koittaa tehdä myös vegaaninen versio ja sopivan testiyleisön sain, kun molempien poikien kummitädit tulivat kylään. Kakku sai tällaisen pääsiäiskoristelun, kun sattui löytymään vegaanisia suklaamuniakin sopivasti (nämäkin "saattavat sisältää pieniä määriä maitoa").

Suklaatryffelikakku (vegaani)

Keksipohja:
noin 140 g keksejä (Marabou Mörk)
50 g voita

Tryffelitäyte:
75 g margariinia (laktoositon Sunnuntai)
2 dl (vege)kermaa 
300 g suklaata (Pandan tumma)

Valmista keksipohja: murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Taputtele irtopohjavuoan (halkaisija 16cm) pohjalle ja laita jääkaappiin tryffelinvalmistamisen ajaksi.

Sulata voi kattilassa. Lisää kerma sekä vegegel ja kiehauta. Ota kattila pois liedeltä ja paloittele suklaa sekaan. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä yön yli ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti