maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kakku vauvakutsuille

Lauantaina vietettiin ystävän vauvakutsuja.
Sain kunnian askarrella kakun.
Ja mikä olisikaan parempaa odottavalle äidille kuin kunnon suklaakakku!


Vegaaninen suklaakakkupohja

5dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1,5dl kaakaojauhetta
1tl suolaa
3tl soodaa
2tl vaniljasokeria
1,5dl öljyä
4,5dl soijamaitoa
3rkl omenaviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet. Lisää öljy ja soijamaito ja viimeisenä etikka. Sekoita hyvin ja kaada voideltuun ja korppujauhoteteuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24cm). Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Täyte:
3dl Alpron Air&creamyä
130g Pandan tummaasuklaata

Sulata 100g suklaata ja rouhi loput 30g. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaatoon suklaasula ja lopuksi suklaarouhe. Kostutukseen käytin soijamaitoa, johon olin sekoittanut vanilijasokeria.

Kuorrute:
0,5dl Alpron air&creamyä
(reilu)200g tummaa suklaata

Kiehauta kerma. Ota pois liedeltä. Pilko joukkoon suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut (käytä tarvittaessa jälkilämpöä). 


Kakku oli siis muuten vegaaninen, mutta saatoin epäveganoida kakun näillä tossuilla. En tiedä sisältääkö tuo keltainen sokerimassa jotain eläinperäistä (väriainetta tai muuta). Mutta eipä nuo mahdollisesti epävegaanit koristeet haitanneet, koska niitä ei kuitenkaan syöty.
(Ohjeet tennareihin otin täältä)


Ja hyvin maistui (sekasyöjillekin)!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti