perjantai 17. tammikuuta 2014

Parhaita porkkanasämpylöitä perjantain kunniaksi

Parasta ruokaa talvipakkasilla on sopat. Mikä olisikaan täydellisempää, kuin höyryävä lautasellinen linssikeittoa reippaan aamu-ulkoilun päälle. No tietenkin höyryävä lautasellinen linssikeittoa kera itsetehtyjen porkkanasämpylöiden! Tosin tänään ei päästy ulos ollenkaan, kun pikkuveli oli kipeä ja sämpylätkin tehtiin vasta iltapalaksi.


Parhaat porkkanasämpylät
(10-15kpl)

3 dl vettä
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
noin 1,5 dl porkkanaraastetta (pari porkkanaa)
1 pss kuivahiivaa
1 dl kaurahiutaleita
5-6 dl jauhoja (vehnä, sämpylä, graham..)
2-3 rkl oliiviöljyä

Lämmitä vesi reilun lämpimäksi (porkkanaraaste viilentää). Lisää siirappi, suola ja porkkanaraaste. Sekoita hiiva, kaurahiutaleet ja jauhot ja lisää taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi oliiviöljy ja loput jauhot. Taikina jää hieman löysemmäksi kuin pullataikina. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Leivo taikinasta sämpylöitä. Anna kohota vielä 10-15 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Toisille ne maistuu ihan näinkin...

Reipasta viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Nyt luin ajan kanssa blogiasi ja tykkään! Ihania ruoka/kakku jne. ohjeita ja kirjoitat niin jalat maanpinnalla :)
    Lisäsin lukulistaan ja koitan varmasti jotain sinun ohjeitasi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis! Tervetuloa seurailemaan blogiani! :)

    VastaaPoista