perjantai 7. helmikuuta 2014

Paholaisen kakku vegaanina

Tähän aikaan vuodesta kuuluisi kai jakaa dieettiruokavinkkejä. Mun herkuton kuukausi meni, joten voin taas "hyvällä omallatunnolla" testailla herkkureseptejä. Eilen kokoonnuttiin mamakerhon kanssa ja heille viemisiksi tein Nigellan Paholaisen kakkua. Jakso tuli tuijotettua joskus esikoisen äitiysloman aikana eli joskus kolme-neljä vuotta sitten. Silloin jo testasin tuota kuorrutetta/täytettä, joka on noussut kestosuosikiksi, omistin viime postauksen kokonaisuudessaan tuolle ihanuudelle. Tässä siis vegaaninen versio Nigellan kakusta. Tämä supersuklainen kakku sopisi mainiosti vaikka ystävänpäiväherkuksi.


Pohja:

1,5dl vehnäjauhoja
1dl (muscovado)sokeria
ripaus suolaa
½dl kaakaojauhetta
1tl vanilija-aromia
½tl soodaa
100g margariinia
1½dl soija/kauramaitoa
noin 70g tummaa suklaata
 1tl etikkaa 

Sulata margariini toisessa kulhossa ja sulkaa toisessa kulhossa. Yhdistä jauhot, sokeri, suola, kaakaojauhe ja sooda. Sekoita sula margariini ja maito vähitellen kuivienaineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää sula suklaa. Lisää lopuksi etikka ja sekota hyvin. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 16cm, jos haluat 20-24cm kakun, tee taikina tuplana), voit myös laittaa leivinpaperin vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä meheväksi ja kosteaksi.

Kuorrute/täyte:
(ohje kuvien kera täällä.)

1,25 dl vettä
40g/n.1/2dl tummaa muscovadosokeria
175 g vegaanista margariinia (esim. laktoositon Sunnuntai)
300g vegaanista tummaasuklaata (esim. Pandan tumma suklaa)

Kiehauta vesi, sokeri ja margariini. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi.   Anna jäähtyä rauhassa jääkaapissa. Tästä tulee melko paksua ja todella pehmeää ja helposti levitettävää kuorrutetta. Vähän niin kuin suklaavanukasta.  

Tämä määrä kuorrutetta on melko reilusti tuolle pienelle kakulle, riittää myös isompaan kakkuun, mutta se on makuasia kuinka paljon tykkää fyllinkiä käyttää. Minusta ainakin just hyvä runsaalla täytteellä!


Halkaise kakkupohja ja laita noin puolet täytteestä kakun väliin.


Laita loppu kuorrute kakun päälle. Kuorrutteen voi laittaa sieleästi tai tehdä lusikalla pöyrteitä, näin tehtynä kakku ei juuri muuta koristta kaipaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti