Tässä ehdottomasti yksi suosikkiresepti. Alkuperäinen ohje on Nigellan paholaisenkakusta, muunettu vain suomalaisiin mittoihin ja tietenkin vegaaniksi versioksi. Kuorrute on todella pehmeää, helposti levitettävää ja leikkaantuvaa. Toimii niin täytteenä kuin kuorrutteena monenlaisiin kakkuihin. Suosittelen lämpimästi testaamaan!
Paras suklaakuorrute:
1,25 dl vettä
40g/n.1/2dl tummaa muscovadosokeria
175 g vegaanista margariinia (esim. laktoositon Sunnuntai)
300g vegaanista tummaasuklaata (esim. Pandan tumma suklaa)
1,25 dl vettä
40g/n.1/2dl tummaa muscovadosokeria
175 g vegaanista margariinia (esim. laktoositon Sunnuntai)
300g vegaanista tummaasuklaata (esim. Pandan tumma suklaa)
Mittaa vesi, margariini ja sokeri kattilaan.
Kiehauta vesi, sokeri ja margariini.
Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Anna jäähtyä rauhassa jääkaapissa. Tästä tulee melko paksua ja todella pehmeää ja helposti levitettävää kuorrutetta. Vähän niin kuin suklaavanukasta.
Kuorrutteen voi levittää sileäksi kerrokseksi kakun päälle tai siihen voi tehdä lusikalla pyörteitä.
Hyvän makuista kyllä oli. Ainoa huoli on se, että se on ihan lirua tuolla jääkaapissa. Kauanko sen jähmettymisessä kestää?
VastaaPoistaKyllä se aika lirua aluksi onkin, mutta kun malttaa antaa kuorrutteen jähmettyä kunnolla tulee siitä tuollaista ihanan paksua ja pehmeää. :)
Poista