sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Oktonautti-kakku



Tämä on Oktohälytys! Toiveena 4-vuotissynttäreille oli Oktonautti-kakku, muuten sain varsin vapaat kädet. Päätin tehdä itse Kapteeni Valkosen.


Esivalmisteluita. Ensin tietenkin leivotaan kakkupohja. Kakku oli 20 hengelle. Lasken kakun koon yleensä munien mukaan, noin 1 muna kolmea henkilöä kohden. Eli 20 hengen kakkuun tein 7 (7x3=21) munan kakkupohjan. Muut aineet suhteutan muniin. Leivinpaperille piirsin vielä suunnitelman kakusta, jonka avulla leikkasin paistetusta ja täytetystä kakusta halutun muotoisen.



Sitten kakun päälle levitetään voi-sokerikreeni eristeeksi eli estämään kaulittavan massan itkettymisen. Kreemi kannattaa levittää mahdollisimman tasaisesti, koska sokerimassa paljastaa kaikki möykyt. Annan kakun jähmettyä jääkaapissa tunin tai pari vielä ennen kuorruttamista.


Sitten kaulitaan kaulintamassa (sokerimassa/marsipaani/muu massa) parin millin paksuiseksi levyksi ja nostetaan varovasti kaulinta apuna käyttäen kakun päälle.


Taputtelle massa varovasti kakun muotoon ja yritä saada rypyt jäämään kakun ympärille jäävään ylimääräiseen osaan. Leikkaa ylimääräinen massa pois.


Sitten vain yksityiskohtia lisäilemään. Mustat ja vaaleansiniset osat leikkasin sokerimassasta ja liimasin kiinni veden avulla. Tummansiniset raidat sekä oktonauttien logon maalasin sinisellä pastavärillä. Ja kakku on valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti