Viime sunnuntaina vietettiin isänpäivää (meilläkin). Isi sai nukkua aamulla pitkään. Tai no... "koska isi herää? koska saadaan antaa lahjat? koska, koska, koska!?!" Siis ainakin niin pitkään kuin malttamattomat lahjojat antoivat isin nukkua. Sitten herkuteltiin koko perhe brunssin äärellä, tarjoiluihin kuului muun muassa juusto-kinkkumuffinsseja sekä pikkukätösin päiväkodin tätien kanssa leivotut haarukkaleivät.
Iltapäivällä suunnattiin juhlistamaan isoisää, jolle leivoimme kaksikin kakkua.
Maidoton ja gluteeniton mutakakku
120g maidotonta suklaata
120g maidotonta margariinia
2dl sokeria
3 munaa
1rkl gluteenitonta jauhoseosta
Sulata suklaa ja margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon sokeri sekä munat yksitellen. Lisää lopuksi 1 rkl gluteenitonta jauhoseosta (tai venhäjauhoja, jos gluteeni ei haittaa). Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan (20cm) ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Anna tekeytyä vähintään yön yli, kakun voi hyvin tehdä 2-3 päivää ennen tarjoilua.
Lisäksi tein valkosuklaajuustokakun, jonka tällä kertaa koristelin marmoroimalla pinnan sulalla maitosuklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti