torstai 12. marraskuuta 2015

Ristiäiskakku


Viikonloppuna sain väsätä ristiäiskakun pienelle sankarille.
Ulkonäön suhteen sain selkeät toiveet inspiraatiokuvaa myöden.
 Niitä noudatellen syntyi tällainen kakku. 


Kakku on mitoitettu noin 25 henkilölle 
(9munan kakkupohja, 26cm vuoka).
Täytteiden kanssa päädyttiin omena-kinuskitäytteeseen.


Kinuskivaahto

3,3dl (laktoositonta) kermaa
3,3dl fariinisokeria

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keittele niitä muutama minuutti miedolla lämmöllä.
 Jäähdytä kinuskikastike hyvin, mielellään yön yli.

2-2,5dl (laktoositonta) kuohukermaa
200g (laktoositonta) tuorejuustoa

Vaahdota jäähtynyt kinuskikastike. Vaahdota kerma toisessa astiassa. 
Yhdistä tuorejuusto ja kermavaahto ja lisää lopuksi vaahdotettu kinuski.


Tästä määrästä riitti 26cm kakun kahteen väliin.
 Kinuskivaahdon lisäksi käytin täytteenä luomu omenasosetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti