Joulun pyhät vietetty ja mummilasta kotiuduttu.
Mulla on ollut tapana tehdä meidän suvun kahvipöytään tarjottavia. Tänä vuonna joulukakkuinspis oli hukassa. Lopputuloksena oli kuitenkin pipari-suklaajuustokakku.
Jouluinen juustokakku
Keksipohja:
300g piparkakkuja
100g margariinia
Täyte:
600g tummaa suklaata
600 g tuorejuustoa
noin 3 dl kermaa
piparkakkumaustetta
Valmista ensin keksipohja. Murskaa keksit, sulata margariini ja yhdistä ne murumaiseksi massaksi. Taputtele irtpohjavuoan pohjalle. Itse käytin 24cm halkaisijan rengasvuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Pilko ja sulata suklaa. Mittaa kerma ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Mausta piparkakkumausteella. Lisää massan sekaan hieman jäähtynyt suklaasula ja sekoita täyte tasaiseksi. Kippaa täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.
Lisäksi näpertelin tällaisen hedelmäjoulukuusen. Syötävät joulukoristeet <3
Riisuttu kuusi.
Pipareiden koristelu on muuten yks parhaista jutuista joulussa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti