lauantai 19. joulukuuta 2015

Piparminttukarkit


Taas on joulumakeisten aika. Viime vuonna hurahdin ihanan pehmeisiin fudgeihin, sitä edellisen vuoden hitti oli itse tehty hopeatoffee ja nyt on testissä piparminttukarkit. Näitä testailin jo viime jouluna, mutta uusi erä piti tehdä täksikin jouluksi.


Piparminttukarkit
(ohje siis suoraan dansukkerilta)

3 dl taloussokeria
1 ½ dl vettä
1 dl glukoosisiirappia
1 maustemitallinen piparminttuöljyä
elintarvikeväriä
3/4 dl tomusokeria

Öljyä uunipelti kevyesti. Sekoita sokeri, vesi ja glukoosisiirappi paksupohjaisessa kattilassa. Keitä keskikovalla lämmöllä kunnes seoksen lämpötila on 152 astetta. Ota kattila liedeltä, sekoita mauste ja elintarvikeväri joukkoon. Kaada massa öljytylle uunipellille. Anna jäähtyä, kerää välillä massaa lastalla kokoon. Kun massa on jäähtynyt käsin kosketeltavaksi, muodosta siitä tankoja, jotka leikkaat esimerkiksi saksilla paloiksi. Pyörittele palat tomusokerissa. Säilytä tiiviskantisessa purkissa.

Nämä jouluiset makeiset sopivat hyvin lahjaksi, sillä säilyvät huoneenlämössä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti