Viime viikonlopun kakkuprojektina oli tehdä valkosuklaa drip cake sinisen sävyissä babyshower-kutsuille. Maun suhteen sain vapaat kädet, toiveena oli ainoastaan, että kakku olisi maultaan raikas.
Kakku on kooltaan 4 munan täytekakku (halkaisija 22cm). Täytteenä kakussa sitruunarahkaa ja pensasmustikoita.
Sitruunarahka
3,3 dl kuohukermaa
250g sitruunarahkaa
n. 0,5dl lemon curdia (maun mukaan)
Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja kerma ja mausta lemon curdilla.
Kuorrutin kakun valkoisella ja sinisellä marenkikreemillä sekä valkosuklaa dripillä.
Valkosuklaakuorrute
0,5 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
värin raikastamiseen valkoista pastaväriä
Mittaa kerma kattilaan ja värjää se halutessasi puhtaan valkoiseksi pastavärillä (tai muulla haluamallasi värillä). Lämmitä kerma höyryävän kuumaksi. Nosta kattila liedeltä ja paloittele sekaan valkosuklaa. Anna suklaan sulaa hetki ennen kuin sekoitat kuorrutteen tasaiseksi, näin ilmakuplia kertyy vähemmän. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki, mikäli se on liian juoksevaa. Lusikoi kuorrutte kakun pinnalle ja päästä sitä valumaan kakun reunoille. Laita kakku heti jääkaappiin.
Voi miten ihana kakku, ja niin kauniisti sinisen sävyillä koristeltu! ♥
VastaaPoistaKiitos! :)
Poista