Pikkujouluihin pyöräytin tällaisen raikkaan suklaajuustokakun ilman liivatetta.
Tosi simppeli, helppo ja hyvä.
Piparminttu-suklaajuustokakku
(ilman liivatetta)
Keksipohja:
160g digestive-keksejä
75g margariinia
Täyte:
4dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
350g Maraboun minttukrokanttisuklaata
muutama tippa pipariminttuöljyä
Koristeeksi:
Piparminttukarkkeja
Valmista ensin keksipohja. Sulata rasva. Murskaa keksit. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi, murumaseksi massaksi. Taputtele taikina irtopohjavuoan (halkaisija 20-24cm, itse käytin 20cm vuokaa) pohjalle. Kannattaa pingottaa vuoan pohjalle leivinpaperia, niin kakun siirtäminen pois vuoasta onnistuu helpommin. Laita keksipohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Pehmennä tuorejuusto toisessa kulhossa. Lisää kermavaahto tuorejuuston sekaan. Lisää lopuksi hieman jäähtynyt suklaasula sekä halutessasi muutama tippa piparminttuöljyä (voi jättää poiskin) ja kääntele massa tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun jähmettyä ja maustua jääkaapissa mielellään yön yli.
Laita muutama piparminttukarkki minigrip-pussiin ja vasaroi ne varovasti karkeaksi muruksi. Koristele kakku vähän ennen tarjoilua karkkimuruilla.
Miten korkean tästä uskaltaa tehä ettei valu pöydälle?
VastaaPoistaMä tein tosiaan tuollaiseen halkaisijaltaan 20cm vuokaan, jolloin korkeus oli viitisen senttiä, ihan hyvin pysyi kasassa. :)
PoistaMites paljon liivatteita tähän tulisi jos haluaisi laittaa? En uskalla ottaa riskiä ilman, valuu kuitenkin mun tuurilla pitkin pöytää :P
VastaaPoistaOhjeessa on melko reilusti suklaata, joka jähmettyessään pitää kakun hyvin kasassa eli liivatteita ei välttämättä tarvita. Ihan nättejä palojakin sai leikattua. Jos olen tehnyt tämänkokoisen juustokakun ilman suklaata, olen käyttänyt siihen 4 liivatelehteä. Eli jos nyt välttämättä haluaa liivatetta lisätä, niin laittaisin ehkä 3-4 lehteä.
Poista