tiistai 2. joulukuuta 2014

Suklaamarengit


Eilen oli meidän viimeinen muskarikerta. Ihan tippa linssissä toivotettiin mukaville tädeille hyvää joulua ja mukavaa jatkoa. Tammikuussa päiväkoti ja uusi arki odottaa. Jännittävää ja kaihoisaa. Leivottiin muskarintädeille kiitokseksi mukavasta syksystä suklaamarenkeja ja pojat askartelivat hienot kortitkin. Tässä tämä oiva joululahjaidea muillekin.


Suklaamarengit

2(n.60 g) valkuaista
ripaus suolaa
1 1/4 dl sokeria
40g tummaa suklaata

Sulata suklaa. Vatkaa valkuaisia kulhossa. Kun ne alkavat vaahtoutua, lisää ripaus suolaa. Jatka vatkaamista ja lisää sokeri vähitellen pienissä erissä. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Kaada hieman jäähtynyt suklaasula valkuaisvaahtoon. Kääntele suklaa marengin joukkoon parilla kauhasulla, mahdollisimman huolimattamasti, ettei suklaa sekoitu kokonaan marenkiin vaan jää kauniiksi raidoiksi. Nostele noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita pellille (minun ruokalusikallisillani näitä tuli tällä ohjeella 15 kappaletta). Marengit voi halutessaan myös pursottaa, mutta nostelemalla raidat säilyvät paremmin. Paista 125 asteessa puolisen tuntia, riippuen marenkien koosta ja kuinka kypsiksi ja koviksi marengit haluaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti