maanantai 14. tammikuuta 2013

Tuplasuklaakakku


Ensimmäinen reseptini blogiin, iik! Tällaisen herkun pyöräytin tilaustyönä  uudenvuoden kekkereihin. Kakku oli saanut palautetta turkulaisittain: "Jumalaut, ku o hyvää!"


Pohja:

175 g Dominokeksejä (yksi pötkö)
50 g voita

Maitosuklaatäyte:


130 g maitosuklaata
1,5 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
2 liivatelehteä

Valkosuklaatäyte:


130 g valkosuklaata
1,5 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
2 liivatelehteä


Valmista ensin keksipohja: murskaa keksit ja lisää sulatettu voi, sekoita. Painele vuuan pohjalle (halutessasi laita pohjalle leivinpaperia) ja laita jääkaappiin maitosuklaatäytteen valmistamisen ajaksi.

Seuraavaksi tee maitosuklaatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää sula suklaa. Sulata liivatteet tilkassa kiehuvaa vettä ja kaada tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma varovasti käännellen. Kaada keksipohjan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin 1-3tunniksi.

Kun maitosuklaatäyte on saanut jähmettyä hetken tee valkosuklaatäyte kuten teit maitosuklaatäytteen. Kaada se maitosuklaatäytteen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti