Toivereseptinä lisään tänne nyt tämmöisen ohjeen, jonka olen mielestäni jostain blogista löytänyt syksyllä 2011, en vain yhtään muista mistä (raskausajan herkkuja). Monia muffinssi reseptejä olen kokeillut ja tämä on kyllä ehdottomasti yksi parhaista! Paisuivat uunissa komeiksi, eivätkä lässähtäneet. Osan koristelin valkosuklaalla ja tummalla suklaalla ja osan jätin koristelematta, kun olivat niin komeita ihan sellaisenaan.
Tuplasuklaamuffinssit
200 g voita
50 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl jauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
100 g valkosuklaata
100 g tummaa suklaata
Sulata voi kattilassa, lisää 50 g tummaa suklaata ja anna sulaa. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vahtoon vuorotellen jauhot ja maito. Lisää voi-suklaa-seos. Lisää pilkotut suklaat ja kääntele varovasti taikinaan. Lusikoi muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kuumenna kerma, mutta älä anna sen kiehua. Ota kerma pois levyltä ja sekoita joukkoon suklaa (tarvittaessa käytä jälkilämpöä, että saat massasta tasaista). Hämmennä lopuksi voi seokseen. Voit antaa seoksen jäähtyä hetken, niin kuorruttaminen käy helpommin.
Valkosuklaakuorrute:
1/3 dl kermaa
130 g valkosuklaata
nokare (n.1rkl) voita
Moikka!
VastaaPoistaMuffinssit kuulostavat tosi hyvältä ja aionkin tehdä juuri tällä reseptillä kohta ihanuuksia. Kysymys kuuluukin, miten teit valkosuklaakuorrutuksen (kuvassa)? Onko se pelkkää valkosuklaata vai juoksutitko kermalla/margariinilla/tomusokerilla tms? (Mulla on perinteisesti jäänyt pelkällä sulalla suklaalla tehty kuorrute kovaksi ja rapeaksi ja ensimmäisellä haukkauksella palasina lattialle putoilevaksi.) Netti on pullollaan ohjeita kreemimäiselle kuorrutteelle mutta haluaisin tehdä nimenomaan sellaisen paksun ja täyteläisen koristelun.
Kiitos! :)
Moikka ja kiitos kommentista!
PoistaKuvan muffinsseissa käytin ihan sulaa suklaata, joka kieltämättä on kovin lohkeilevaista. Lisäsin nyt ohjeeseen yhden valkosuklaakuorrutteen, jota olen myös käyttänyt. Ohjeella tulee pelkkää suklaata pehmeämpi, ei niin lohkeileva kuorrute. Kuumana se on juoksevaista, mutta kun antaa sen jäähtyä hetken ennen koristelua saa silläkin melko paksun kuorrutteen. :)