torstai 14. helmikuuta 2013

Herkkuterkkuja ystävänpäivänä!


Ystävänpäivä eli päivä, jolloin ystävät ovat ihan yhtä tärkeitä kuin kaikkina muinakin vuoden päivinä. Toisin sanoen, en oikein osaa juhlia tätä päivää, eikä se herätä minussa erityistä juhlimisen tarvetta. 

Yritykseni juhlistaa tätä päivää...
Vietettiin tätä päivää mummiloimalla, liukurimäessä, metsässä, leikkimällä tyttökavereiden kanssa majassa sekä syömällä sydämellisiä suklaakeksilöisiä, joita teimme mummin ja äijän 43.hääpäivän kunniaksi  (ystävänpäivää on vietetty Suomessa vasta 80-luvulta lähtien, on siis sattuma, että vanhempani valitsivat hääpäiväkseen tämän "rakkaudenpäivän").  Saipa kuopukseni tänään ensimmäisen rakkaudentunnustuksensa kolmevuotiaalta neitokaiselta ja mikä parasta, päivän kruunasi ihanaakin ihanampi vauvauutinen! Taitaa tänään siis hiukan olla rakkautta ilmassa.

Sydämelliset suklaapikkuleivät (vegaani)
(12 isoa sydäntä)

100 g Sunnuntai laktoositonta margariinia
2 dl sokeria
75 g Pandan tummaa suklaata
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää suklaasula ja lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Kauli melko ohueksi ja tee muotilla haluamasi muotoisia pipareita. Kannattaa käyttää leivonnassa mahdollisimman vähän jauhoja, muuten viimeisistä pikkuleivistä tulee kovia. Itse leivon leivinpaperin päällä, jolloin jauhoja ei tarvinnut juuri lainkaan. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuorrutteen sekoitin tomusokerista, kaakaojauheesta, vedestä ja muutamasta tipasta sitruunamehua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti