tiistai 5. helmikuuta 2013

Hyvää Runebergin päivää!

Meillä ainakin on ollut hyvä päivä (tähän asti, nyt kun sanon, päikyiltä herää kaksi känkkäränkkää)! Aamulla nukuttiin pitkään, reippailtiin ulkona pari tuntia ja tultiin kotiin syömään ja leipomaan torttuja. Ihana lumisade oli tuonut mukanaan pehmoista lunta, jossa oli mukava möyriä. Puistossa oli paljon seuraa niin äidille kuin pojillekin ja kaiken hyvän lisäksi yksi puistotuttu lahjoitti kuopukselleni Kuomat kun valittelin, etten ole raaskinut hänellä talvikenkiä ostaa, kun on tähän asti vain möllöttänyt vaunuissa tai sylissä ja kohta onkin jo kevät, toivottavasti. Vaikka tänään en edes ole kaivannut kevättä, vaan olen nauttinut ihanasta talvipäivästä! Kiitokseksi lupasin pitää hänelle oppitunnin ompelemisesta. (Miten yhteisöllistä toimintaa keskellä kaupunkia!) Tällaisesta kyllä tulee hyvälle tuulelle. Siis tosi hyvä päivä, jeejee!

Ja tässä siis aamusta leivottujen "Ruunareiden" ohje. Fredrika-rouva kääntyisi haudassaan jos kutsuisin näitä vegaanisia muffinsseja, joissa ei ole tietoakaan mantelista tai punssista ja muotokin on väärä, Runebergin tortuiksi. Mutta tässä siis resepti, meidän perheen omat "vege Ruunarit".

Vege Ruunarit (6kpl)

100 g vegaanista margariinia (Laktoositon Sunnuntai)
1 dl fariinisokeria
1 dl soijajogurttia (käytin vaniljanmakuista, kun maustamanta ei ollut)
1 dl piparkakkumurua (Annas-piparkakut ovat vegaanisia)
3 rkl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta

Koristeluun:
vadelmahilloa
tomusokerista, vedestä ja sitruunamehusta sekoitettua kuorrutetta

Vaahdota margariini ja fariinisokeri. Lisää soijajogurtti. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa, kostuta (esim.soijamaidolla tai omenamehulla) ja koristele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti