Sunnuntaina emännöin lastenvaatekutsuja. Vilskettä ja vilinää riitti,
kun talo täyttyi äideistä, alle 3-vuotiasta lapsista ja mahtui mukaan muutama
masuasukkikin. Lastenvaatekutsut ovat mukavaa ajanvietettä, tosin emännöidessä
ehtii valitettavan vähän vaihtaa kuulumisia. Tuli taas tilattua vähän vaatteita pojille,
nähtyä ihania, pieniä ja isompia, ystäviä ja sain tilaisuuden testailla
uusia reseptejä. Kokeilin muun muassa tällaista suklaakakkua:
Vegaaninen suklaa"juusto"kakku
Pohja:
200 g suklaakeksejä (Marabou Mörk)
n.80 g Sunnuntai laktoositonta margariinia
Täyte:
4 dl Go Green vispiä
225 g maustamatonta Tofuttia (vegaanista "tuorejuustoa")
(1 dl tomusokeria)
300 g Pandan tummaa suklaata
Valmista keksipohja. Murskaa keksit, lisää sula margariini ja sekoita. Taputtele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24-26cm).
Pohjalle voi halutessa laittaa leivinpaperin. Laita pohja jääkaappiin täytteen
valmistamisen ajaksi.
Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa Go
Green vispi kuohkeaksi. Pehmitä Tofutti sähkövatkaimella, lisää tomusokeri(jos haluat lisää makeutta) ja sekoita.
Yhdistä kerma ja Tofutti, lisää lopuksi hieman jäähtynyt suklaasula. Sekoita
massa varovasti tasaiseksi. Kaada keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa
vähintään neljä tunnia, mielellään yön yli. Irroita vuoasta, tasoita reunat veitsellä ja koristele esimerkiksi
suklaarouheella.
Tämä suklainen juustokakku on ollut todella pidetty. Reseptiä on kysytty ja maun lisäksi on kehuttu myös toteuttamisen helppoutta. Lisäksi kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä keksipohjassa gluteenittomia keksejä, esim. Semperin gluteenittoman suklaakeksi ovat vegaanisia.
Ihastuin tähän ja kokeilin itsekin! Oli TODELLA hyvää (ja helppotekoinen!), suosittelen lämpimästi!
VastaaPoistaKiitos Jappe! <3
Hihii, tosi kiva on ollut huomata, että ihmiset ovat löytäneet ja uskaltaneet kokeilla reseptejäni! :)
PoistaKiitos mainiosta ohjeesta! Maistui vegaanille sekä lihansyöjille ��
VastaaPoistaKiva kun maistui! :)
PoistaHei! Tarkoitukseni olisi tehdä vegaaninen suklaa-kahvijuustokakku. Miten kannattaisi mielestäsi tehdä, puolittaa täyte ja lisätä toiseen suklaata ja toiseen vahvaa kahvia? Kuinka paljon kahvia kannattaisi lisätä? Ja pitääkö ensimmäisen kerroksen hyytyä ennen kuin kaadan toisen siihen päälle? Tuleeko tällä ohjeella juustokakusta moussemainen vai epävegaanisen juustokakun oloinen, lohkeava? Entä luuletko, että kahviversioon tarvitsee vegegeeliä? Kiitos vastauksista :-)
VastaaPoistaHei! Ja anteeksi myöhäinen vastaus, blogi on ollut viime aikoina tauolla, mutta nyt yritän taas hieman aktivoitua.
PoistaJos puolitat täytteen, tarvitsee kahvimassa todennäköisesti vegegeliä, sillä tässä reseptissä suklaa toimii "hyydyttäjänä" ja kahvi tietenkin lisää muutenkin massaan löysyyttä.Tietysti koko suklaakakun voisi voisi maustaa makunsa mukaan vahvalla kahvilla, jos siis ei välttämättä halua kerroskakkua. Jos tekee kerrokset, on hyvä antaa ensimmäisen kerroksen hyytyä jonkin aikaa ennen kuin tekee toisen massan päälle. Tällä ohjeella tehty kakku on moussemainen, mutta siitä saa kyllä leikattua siistejä paloja. Tulikohan kaikkiin kysymyksiin vastaus. :)