keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kaivurikakku


Vaaleanpunaiselta vyöhykkeeltä takaisin mukavuusalueelle. Eilen sain askarrella tällaisen kaivurikakun 3-vuotissynttäreitään juhlivalle kaivurimiehelle.



Kaivurikakku tuotti hieman päänvaivaa. Olisin halunnut tehdä kolmiulotteisen kakun, mutta se olisi varmaankin vaatinut ei syötäviä tukiosia (ainakin minun logiikallani tai taidoillani), ja mieluummin tekisin kakun kokonaan syötäväksi. Sitten harkitsin tällaisen kaksi ulotteisen kakun ja pyöreän kakun, jossa olisi sokerimassakoristelu välillä. Muotokakun tekeminen houkutti enemmän. Maku toiveena oli "ei mitään kamalan makeaa" (mietin olisiko pitänyt tehdä kermakuorrute sokerimassan sijaan, mutta näillä saa niin paljon hienompaa jälkeä), joten valitsin täytteeksi mangorahkan.


Telaketjut tein mustasta sokerimassasta. Kakun eniten aikaavienyt yksityiskohta.


Kakkua tehdessä oli vähän väliä pieni työnjohtaja tivaamassa miksi se ei ole keltainen, missä sen ikkunat on, missä on sen vilkkuvalo (eli jos minulla ei ollut visiota millainen kaivurin kuuluu olla, 3-vuotiaalla työnjohtalla oli). Joten viime silauksena piti kaivurin saada vilkkuvalonsakin.


3 kommenttia:

  1. Voih, meidän poikakin olisi varmasti tykännyt tällaisesta! Hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varmaan aika monen pienen pojan mieleen olisi kaikki traktori ja kaivuri ja muut menopelikakut! ;)

      Poista
  2. Monenko munan kakku tämä on?

    VastaaPoista